Tidligere minister beskylder Porosjenko for korruption

Aivaras Abromavicius Foto: YouTube

Aivaras Abromavicius Foto: YouTube

Ukraine: Aivaras Abromavicius gik af som ukrainsk erhversminister onsdag. Grunden til hans resignation er korruption, skriver The Washington Post.“Det lykkedes at nedlægge det gamle system, men det har vist sig, at nogle personer i landets nye ledelse er langt værre end de gamle. Hverken jeg eller mit team ønsker at dække over korruption, vi vil ikke være en dukke for dem, som vil kontrollere statsfinanserne, forklarer Aivaras Abromavicius om grundene til sin resignation.

Beslutningen om at gå af som landets minister blev ifølge Aivaras Abromavicius truffet, efter en af Petro Porosjenkos nærmeste medarbejdere, Ihor Kononenko, forsøgte at udnævne personer med manglende kvalifikationer i ledelsen af forskellige ukrainske statsvirksomheder.

Aivaras Abromavicius beskylder derudover flere ukrainske embedsmænd for at blokere for vedtagelsen af vigtige reformer af det ukrainske samfund. Reformer som er nødvendige til at Ukraine kan få en finansiel hjælp fra Den Internationale Valutafond (IMF).ota

Læs evt. en analyse af den politiske, samfundsmæssige og økonomiske udvikling i Ukraine her.

Share This