Russiske lastbilchauffører fortsætter protesterne

Illustrationsfoto: Dennis Jarvis

Illustrationsfoto: Dennis Jarvis

Rusland: Russiske lastbilchauffører gør alvor af deres trusler om blokader af trafikken i Moskva. Lørdag blokerede vrede lastbilchauffører trafikken på Moskva Ring i protest mod en ny vejskat system, som pålægger ekstra skat til alle lastbiler over 12 ton. Det skriver The Moscow Times.Lastbilchaufførerne er vrede over et nyt vejsystem Platon, ifølge hvilket de skal betale 1,52 rubel per kørt kilometer på statslige veje. En afgift som fra marts skal stige til tre rubler per kilometer. Afgiften gør det ifølge dem umuligt at drive en vognmandsforretning.

Lastbilchaufførerne er ligeledes vrede over, at det er virksomheden RT-Invest, eget af søn af den russiske rigmand Arkadij Rottenberg, som er kendt for sit venskab med landets præsident Vladimir Putin, som skal opkræve de nye afgifter.

Chaufførernes protester er den største anti-regeringsaktioner i løbet af de seneste 15 år, og chaufførerne truer med at fortsætte protesterne indtil den særlige vejskat bliver taget af bordet igen. Flere lastbilchauffører er angiveligt på vej mod Moskva. ota

Læs også Søren Riishøjs artikel om emnet.

Share This