Rubelkrisen sikrer Zenit stor gevinst ved salg af angriber

Rondon Foto- Вячеслав Евдокимов

José Salomon Rondon Foto- Вячеслав Евдокимов

Der var ikke meget, der tydede på, at russiske Zenit Skt. Petersborg havde lavet en god handel, da de i sommers solgte angriberen José Salomon Rondón til engelske West Bromwich Albion. Ifølge Zenits generaldirektør er sandheden dog en anden.

 Af Toke Møller Theilade

Rusland: Den venezuelanske landsholdsangriber José Salomon Rondón skiftede i sommers Zenit og Skt. Petersborg ud med West Bromwich Albion og Birmingham efter halvandet år i Ruslands kulturelle hovedstad.

Rondón flyttede til Rusland tilbage i sommeren 2012, hvor han skiftede til Rubin Kazan for en transfersum på 10 millioner euro. Efter to succesfulde sæsoner i Tatarstan skiftede han i vinteren 2013 til Zenit, for hvem han scorede 13 ligamål i den efterfølgende sæson, hvor Zenit vandt mesterskabet. På grund af UEFAs Financial Fair Play regler samt ændringer i antallet af tilladte udlændinge på banen i den russiske Premier League måtte Zenit dog snart efter sælge den dyre stjerne, hvorfor han endte hos West Bromwich, der sendte 18 millioner euro den anden vej. Umiddelbart lignede dette ikke en god handel for Zenit, der selv havde betalt 18 millioner euro for angriberen, da de hentede ham i Rubin halvandet år tidligere.

Ifølge Zenits general direktør Maxim Mitrofanov lavede Zenit dog en ekstraordinær handel, hvilket skyldes rubel krisen.

”Vi hentede ham ved den gamle eurokurs og solgte ved den nye kurs. Forskellen i rubler var ekstraordinær på grund af det.”

Omregnet til datidens rubel værdi betalte Zenit i 2013 733,9 millioner rubler for Rondón, som de i 2015 solgte for 1267,12 millioner rubler.

West Bromwich ligger i øjeblikket på 11. pladsen i den engelske Premier League, og Rondón står på nuværende tidspunkt tegnet for syv sæsontræffere.

Share This