Migrantkrisen: Irakiske flygtninge utilfredse i Tjekkiet

Den irakiske flygtning i Tjekkiet Foto: Youtube

Den irakiske flygtning i Tjekkiet, som vakte de tjekkiske mediers opmærksomhed i februar Foto: Youtube

Tjekkiet: Nogle af de irakiske kristne, som har fået asyl i Tjekkiet, er utilfredse med at være i landet og overvejer at rejse igen, skriver den tjekkiske nyhedsserver iDnes.

Ifølge den tjekkiske humanitære organisation, Generace 21, som varetager de irakiske flygtninges interesser, har otte irakiske flygtninge, som bor i byen Brno, besluttet sig for at rejse tilbage til Irak. Flere andre, boende i byen Jihlava, har ligeledes planer om at forlade Tjekkiet. Fredag har en gruppe af 29 irakiske migranter, forladt deres midlertidige hjem i byen. Men det er ifølge Generace 21 ganske uklart, hvad irakerne ønsker.

”Det er svært, de skifter mening tre gange dagligt. Om morgen siger de, at de ikke har brug for vores hjælp, at de selv vil finde ud af livet i Tjekkiet. Om eftermiddagen vil de rejse til et andet land i EU og om aftenen vil de tilbage til Irak. Næste dag taler de om en hel anden løsning, siger talsmand for Generace 21, Martin Friedl til iDnes.

I alt er indtil videre mere end 60 irakere kommet til Tjekkiet, hvor de har fået asyl. Hele projektet går ud på at flytte 150 irakere til Tjekkiet.

Det er ikke første gang de irakiske flygtninge tiltrækker sig de tjekkiske mediers opmærksomhed, i februar betegnede en irakisk flygtning den lejlighed familien fik tildelt i Tjekkiet som en kostald.  ota

Share This