Migrantkrisen: Irakisk flygtnings ord om en ”malet kostald” skaber ballade i Tjekkiet

Den irakiske flygtning i Tjekkiet Foto: Youtube

Den irakiske flygtning i Tjekkiet Foto: Youtube/Prima

Migrantkrisen(VIDEO): En irakisk flygtning som sammen med sin 17 personers stor familie er blevet transporteret til Tjekkiet, hvor familien har fået asyl, skaber med sin betegnelse af de lejligheder, som familien har fået tilbudt, ballade i Tjekkiet.

Manden kaldte nemlig en ganske almindelig lejlighed i en tjekkisk provinsby for en ”malet kostald” og fortalte, at han heller vil rejse tilbage til Irak, end at bo sådan et sted. Den irakiske flygtning siger disse ord under en reportage sendt af den tjekkiske tv station Prima, som straks efter udsendelsen blev vist, blev anklaget af manipulation. Ifølge en flygtningeorganisation i Tjekkiet, siger manden nemlig noget helt andet, end hvad der fremgår af oversættelsen fra arabisk vist i programmet.

Det afviser dog tv-stationen som efterfølgende har fået tre uafhængige oversættere fra arabisk til at oversætte mandens udsagn, og som alle bekræfter ordene.

For at gøre hele situation endnu mere uoverskuelig valgte flere tjekkiske senatorer i denne uge at indgive en klage over udsendelsen til landets medieråd for radio og tv. Senatorerne mener, at udsendelsen med sit indhold ikke er objektiv og opfordrer til xenofobi og had. Medierådet forventes at behandle sagen i løbet af to uger.

Share This