Liberland vil have et fodboldlandshold

Liberlands flag Foto: Liberland

Liberlands flag Foto: Liberland

Serbien/Kroatien: Det selvudråbte land Liberland, beliggende i et ingenmandsland mellem Serbien og Kroatien, er i fuld gang med at forme et fodboldlandshold. Det fortæller landets selvudråbte præsident Vit Jedlicka til tjekkiske medier.”Fodbold er blandt de vigtigste sportsgrene, så vi forsøger at bryde i gennem, siger Vit Jedlicka.

Han regner med, at Liberlands landshold vil blive medlem af FIFA, som medlem af FIFA organisation for ikke-medlemslande, og vil allerede til næste år spille en venskabskamp med Monaco.

Landsholdets træner bliver Pavel Kosik understreger, at Liberlands landshold vil bestå af spillere som alle tidligere har repræsenteret et land eller har spillet i et lands superliga.

”Liberlands landshold vil give vores fodboldfans mulighed for at blive forenet med Liberlands farver og landets grundideer, mener Pavel Kosik.

Liberland blev grundlagt af tjekken Vit Jedlicka i et ingenmandsland i april i år. Ikke noget verdensland har foreløbigt anerkendt Liberland, men Vit Jedlicka regner med at de første indbyggere vil kunne slå sig ned i landet i 2017. Liberlands motto er: leve og lade leve.

Flere tusinder mennesker fra hele verden har ansøgt for at blive statsborgere i Liberland.

Læs Mr. Easts tidligere artikler om landet herher og her.

Share This