Liberland fortsætter vejen mod anerkendelse

 mapa-Libereland

Kroatien/Serbien/Tjekkiet: Liberlands selvudråbte præsident Vit Jedlicka, som blev arresteret af de kroatiske myndigheder lørdag, er blevet løsladt igen og fortsætter sine bestræbelser for anerkendelsen af Liberland. SE ET INTERVIEW MED LIBERLANDS PRÆSIDENT PÅ EN AMERIKANSK TV-STATION.Vit Jedlicka, som er medlem af det tjekkiske parti De Fries Parti, udråbte den 15. april et selvstændigt land ved navnet Liberland i et tidligere ingenmandsland mellem Kroatien og Serbien.

Han mener, at det er legitimt at udråbe en ny stat på et territorium, ingen gør krav på. Han forsøger i øjeblikket, at forhandle med de kroatiske og serbiske myndigheder om at anerkende Liberland og lade rejsende rejse til Liberland via deres territorium. Begge lande er nemlig begyndt at patruljere ved grænsen og lader ingen komme ind på Liberlands område.

Det har fået Vit Jedlicka til at tage nye midler i brug.

”Vi er i gang med at skaffe tilladelse til et skib, som kan sejle på internationale farvande, siger Vit Jedlicka til den tjekkiske avis Lidovky.

Liberland ligger nemlig ved Donau, som er international farvand, kun 30 kilometer fra den ungarske by Mohacs, som ifølge Jedlicka kan blive den by, man vil kunne sejle til Liberland fra.

Vit Jedlicka møder  Davor Škrlec, den kroatiske medlem af Europaparlamentet  Foto: Facebook

Vit Jedlicka møder Davor Škrlec, den kroatiske medlem af Europaparlamentet Foto: Facebook

Vit Jedlicka er i øjeblikket i gang med at mødes med diverse politikere i Kroatien og melder om, at Liberland bliver hovedsageligt positivt modtaget.

Liberland, hvis motto er ”leve og lade leve”,  har sin hjemmeside og er også blevet positivt modtaget rundt omkring i verden. Indtil videre har omkring 300.000 ansøgt om Liberlands statsborgerskab. Liberland, som kun har syv kvadratkilometer ligger ved Donau, og grænser til Kroatien og Serbien.

Kroatien og Serbien afviser, at landet er et ingenmandsland, begge lande gør angiveligt krav på landet. Problemet og usikkerhed, hvem landet tilhører er angiveligt opstået, da Donau, som tidligere udgjorde grænsen mellem de to lande, har ændret sit løb. ota

Share This