Kroatiske ultras udtaler sig om ballade

Kroatiske fans under VM i Brasilien i 2014. Foto: copa2014.gov.br

Kroatiske fans under VM i Brasilien i 2014. Foto: copa2014.gov.br

Den kroatiske ultra-gruppe Torcida Split, der til daglig støtter klubben Hajduk Split, har udsendt et officielt statement efter urolighederne iblandt kroatiske fans ved EM-slutrunden i Frankrig.

Af Toke Møller Theilade

Torcida Split, en af kroatiens største ultra-grupper, udsendte tirsdag et officielt statement på deres hjemmeside omkring urolighederne iblandt de kroatiske fans under EM-slutrunden i Frankrig.

I statementet, der blev lagt ud på grupperingens hjemmeside, skriver de:

”I lyset af de seneste begivenheder, så er det vores ansvar (som den første organiserede fangruppe i Europa), at tackle grunden til urolighederne iblandt kroatiske fans under den sidste kamp ved EM. Tag ikke fejl, de er kroatiske fans, måske endnu mere end dem, der angriber dem i dag.”

”Kroatiske fans er meget følelsesmæssige, og de ser landsholdet som helligt. Men de er samtidig klar til at skade deres holds chancer i jagten på international hjælp. At knytte næven imod dine egne er det sværeste at gøre, men når alle andre muligheder er opbrugt, så er det den eneste vej til retfærdighed. Dette rejser spørgsmålet om, hvor desperate fansene er, når de er klar til at risikere høje bøder og fængselstid bare for at sende en besked?”

Som beskrevet tidligere på Mr. East kæmper de kroatiske fans imod et bundkorrupt fodboldforbund, og kampen har efterhånden nået et stadie, hvor fansene er begyndt at tage ekstreme midler i brug.

”I de seneste fem år har vi advaret regeringen og fodboldmyndighederne om den massive utilfredshed med, hvilken retning vores landshold er på vej i. Vores fodboldforbund er lammet med affærer, fyldt med kriminelle og styret af marionetdukker og beskidte penge,” skriver Torcida Split endvidere.

”Det er trist at have følelsen af, at landsholdet er blevet stjålet fra dig samt, at det nu er i hænderne på kriminelle, der ikke kunne være mere ligeglade med vores hjemland, så længe deres lommebøger er fulde. Det kroatiske fodboldforbund har brug for at betale tilbage til fansene, og den eneste løsning er, at hele administrationen træder tilbage, så vi kan starte forfra.”

Torcida Split slutter af med en bøn til omverden:

”Hjælp vores fans med at sparke de kriminelle ud af fodbold og tage landsholdet tilbage!”

Kroatien slog tirsdag aften Spanien med 2-1, og er nu klar til ottendedelsfinalen, hvor kampen imod fodboldforbundet ser ud til at fortsætte.

Torcida Splits statement kan læses i fuld længde på fangruppens hjemmeside.

Share This