Krim-født fodboldspiller nu russer

FC Ufa Foto- Владислав Фальшивомонетчик

FC Ufa Foto- Владислав Фальшивомонетчик

Krim-fødte Oleksandr Filin, der til daglig spiller for russiske FC Ufa, har nu modtaget russisk statsborgerskab, og han bliver dermed den første Krim-fødte fodboldspiller, som skifter nationalitet.

Af Toke Møller Theilade

Rusland/Ukraine: Tilbage i december skrev Mr. East om ukrainske Oleksandr Filin da han netop havde ansøgt om russisk statsborgerskab. Dengang fortalte Filin til Sovjetisk Sport, Ruslands ældste sportsavis, at han følte sig mere russisk end ukrainsk, hvorfor han ansøgt om at blive russisk statsborger.

Nu har Filin endelig fået sit russiske statsborgerskab, og til det ukrainske medie Matchday udtalte han:

”Ja, det er sandt, jeg er nu russisk fodboldspiller og jeg er meget glad. Mine forældre er russiske og mine bedsteforældre er russiske. Min afdøde bedstefar Boris Vasilevitj Filin blev født, levede og døde i Rusland, så jeg har ret til at få russisk statsborgerskab.”

Filin fortalte ydermere, at det er hans drøm en dag at spille for Sbornaya, Ruslands landshold og hjælpe det til sejre. Derudover glædede han sig over ikke længere at tælle som en udlænding i den russiske Premier League, hvor man højst må have fem udlændinge på banen af gangen.

Filin sluttede af med at tillføje, at han stadig elsker Ukraine, som han betegnede som Ruslands broderland.

FC Ufa ligger på nuværende tidspunkt nummer 13 i den russiske liga.

Share This