Ukrainsk fodboldspiller bliver russer

FC Ufa Foto- Владислав Фальшивомонетчик

FC Ufa Foto- Владислав Фальшивомонетчик

Den 19 årige ukrainske forsvarsspiller Oleksandr Filin har fortalt, at han i den nærmeste fremtid vil få russisk statsborgerskab og derfor håber på at komme til at spille for Ruslands landshold i fremtiden.

Af Toke Møller Theilade

Ukraine/Rusland: Den 19 årige Oleksandr Filin skiftede inden denne sæson fra ukrainske Sjaktar Donetsk til russiske FC Ufa, og den tredje december fik forsvarsspilleren endelig debut for sin nye klub, da han var 65 minutter på banen, da Ufa spillede 1-1 på udebane imod de regerende mestre fra Zenit Sankt Petersborg.Filin, der er født i Simferopol på Krim af russiske forældre, fortalte onsdag til sports avisen Sovjetisk Sport, at han føler sig mere russisk end ukrainsk, og har derfor ansøgt om at få russisk statsborgerskab. Dette regner Filin med, at få inden nytår, hvilket ikke kun vil gavne ham men også hans klub.

Klubberne i Ruslands bedste fodboldrække er tvunget til minimum at have fem russiske spillere på banen hele tiden, hvorfor Filins statsborgerskifte vil gavne, da han ikke længere vil tælle som en udlænding.

Filin vil langt fra være den første ukrainsk fodboldspiller, der får russisk pas, da dette var yderst normalt efter Sovjetunionens fald, hvor blandt andet Manchester United stjernen Andrej Kantjelskis valgte at stille op for Ruslands landshold frem for sit fødeland Ukraine. Filin vil dog blive den første til at skifte nationalitet siden den russiske annektering af Krim.

Share This