Lettiske sportsmænd i modvind på grund af deltagelse i konkurrencer med russere

Jelena Ostapenko Foto: Peter Menzel

Letland: Den lettiske olympiske komité er siden marts holdt op med at støtte de af sine atleter, der i de sidste måneder har de deltaget i konkurrencer sammen med russiske og hviderussiske sportsudøvere. Det gælder blandt andre stjernetennisspilleren Jelena Ostapenko, tennisspillere Daniela Vismane og Darja Semenistaja og cyklisterne Toms Skujinš og Krists Neiland.

Organisationens generalsekretær, Karlis Lejnieks, informerede ifølge lokale medier om suspensionen af ​​månedlige bidrag fra den lettiske olympiske komité og har oplyst, at situationen er i høring hos indenrigsministeriet.

“Det er bestemt ikke nogen god løsning, at vores regering angriber sine egne sportsfolk,” sagde Neiland til lettiske medier. Selv Ukraine, som har været ramt af den russiske invasion i mere end et år, har ifølge ham ikke taget et lignende skridt.

Cykel- og tennisorganisationer har lige siden begyndelsen af ​den russiske ​invasion i Ukraine ikke hindret russere og hviderussere i at konkurrere på den internationale scene .

“Derfor bør vores regering ikke gå efter os, men bør gå efter disse sportsorganisationer, som i vores tilfælde er Den Internationale Cykelunion,” sagde Neiland, som er overrasket over et skridt, som ingen andet land har taget siden den russiske invasion af Ukraine. ota

Share This