Sputnik V ikke god nok til at skaffe adgang til Biden-Putin topmøde

Sputnik V Foto- Cortesía

Rusland/USA: Journalister som ønsker at akkreditere sig til topmødet mellem den amerikanske præsident Joe Biden og hans russiske modpart Vladimir Putin den 16. juni i Geneve skal være vaccineret med en anerkendt covid-19 vaccine eller præsentere en negativ PCR eller antigen test eller et bevis for at de har gennemgået sygdommen, meddeler det schweiziske udenrigsministerium, skriver schweiziske medier.

Ministeriet understreger, at kun vaccination med vacciner godkendt af EU eller Schweiz bliver accepteret som en vaccination. Det betyder, at journalister vaccineret med den russiske vaccine Sputnik V ikke får adgang til topmødet.

Kremls talsmand Dmitrij Peskov sagde i onsdag, at Rusland alligevel ikke overvejer et andet mødested og dermed indirekte accepterer de schweiziske myndigheders krav. Forventningerne til topmødet er dog begrænsede.

Den russiske udenrigsminister Sergej Lavrov sagde tirsdag, at Rusland ikke har nogen illusioner om topmødet. ”Vi bedrager ikke os selv, vi prøver ikke at skabe et indtryk, at der vil være gennembrud eller nogle historiske, skæbnesvangre beslutninger,” sagde Lavrov.

Genève-mødet vil være det første russisk-amerikanske topmøde siden juli 2018, da Putin mødtes med Bidens forgænger i Det Hvide Hus Donald Trump i Helsinki. ota

Share This