Tjekkisk medies emne-nummer: Socialistisk diktatur kommer fra Vest

Tjekkiet: Det tjekkiske højtrespekterede magasin Echo24 bringer i denne uge et emne om socialisme, som ifølge magasinet ikke længere kommer fra Øst, men fra Vest. Magasinet gør i en række artikler opmærksom på situationen i Europa efter jerntæppets fald og den efterfølgende udvikling i Europa præget af kulturmarxistiske strømninger og den politiske korrekthed, der kendetegner Vesteuropa i dag.

I en indledende essay skriver magasinets journalist Martin Weiss blandt andet.

“Mens fascisme siden anden verdenskrigs afslutning er forblevet et tabu i samfundet, har socialisme for mange vesteuropæere ikke længere et stempel af, ikke blot forbryder- men heller ikke af en håbløs ideologi. Jean-Luc Mélanchon er med sin radikale venstreorienterede program betydningsfuld i Frankrig…..Jeremy Corbyn er en af de personer, man ikke hørte meget til efter jerntæppets fald. I 1989 var han en aktiv bidragsyder i den kommunistiske avis Morning Star, som betragtede kommunismens fald i Østeuropa som kontrarevolution. Han har ikke ændret sine holdninger siden dengang, i dag er han blot formand for et af to afgørende partier i Storbritannien, skriver Martin Weiss.

Ugens udgave af Echo24, får ord undervejs fra Echo24`s chefredaktør Dalibor Balsinek på Facebook.

“Historiske erfaringer, som Vesten desværre ikke har nogen af, viser at socialisme er et angreb på frihed, begrænsning af det frie udtryk, opførsel og beslutningsprocesser. Også om det handler vores seneste nummer, skriver Dalibor Balsinek.

Echo24 betegner sig selv som et liberalt-konservativt medie, hvis formål er at være en “modvægt til de oligarkiserede tjekkiske medier”. Magasinet er grundlagt af tidligere chefredaktør på avisen Lidove Noviny, Dalibor Balsinek og flere af andre avisens journalister, som forlod Lidove Noviny i protest imod, at avisen i 2013 blev opkøbt af politiker og nuværende premierminister Andrej Babis. ota

Share This