Warszawa vil udbygge den offentlige transport

Warszawa metro Foto: Guillaume Speurt

Polen: Ledelsen af ​​den polske hovedstad præsenterede udsigterne for udviklingen af ​​den offentlige transport frem til 2050. Dokumentet omfatter fem metrolinjer i stedet for de nuværende to, det vil sige tre nye. Takket være det vil mere end halvdelen af ​​Warszawas indbyggere bo inden for maksimalt 15 minutters gåafstand fra metroen. Nye sporvognsruter er også en del af planerne.

“Næsten 60 % af Warszawas indbyggere bruger offentlig transport. Over 90% er tilfredse med det. Vi er stolte af den og regner med dens videre udvikling. Vi ønsker, at metroen skal gå til alle atten bydele i hovedstaden, og at over halvdelen af ​​befolkningen i 2050 vil have metroen inden for en kilometers gåafstand. Og hvor metroen ikke kan køre, vil sporvogne tage over,” siger Warszawas borgmester Rafał Trzaskowski.

Projektionsarbejdet på undersøgelsen varede flere år. Længden af ​​hele nettet skal øges fra 41,5 km til 113 km. Antallet af stationer stiger til 103. Den tredje metrolinje er allerede under projektering. Warszawa ønsker også at begynde at forberede den fjerde linje. Finansiering er angiveligt lovet fra EU. Den polske metropol vil også blive udvidet med nye sporvognslinjer, for eksempel til Zieloná Białołękę eller Gocław. ota

Share This