Vrede i Serbien over første verdenskrig-festlighederne i Paris, Frankrig undskylder

Monumentet i Beograd Foto: Mickey Mystique

Serbien/Frankrig: Serbien blev ydmyget og respektløst behandlet af den franske stat under første verdenskrig-festlighederne i Paris, skriver den serbiske regeringsvenlige avis Politika i en kommentar.

Politika beskriver, at der i Notre-Dame katedralen under søndagens festligheder hang Kosovos flag, samt at Kosovos præsident Hashim Thaci var placeret på ærestribunen, umiddelbart bagved Angela Merkel og Vladimir Putin, mens den serbiske præsident Aleksander Vucic måtte nøjes med en plads i et hjørne. Avisen understreger, at Kosovo ikke eksisterede under første verdenskrig, mens Serbien spillede en vigtig rolle i krigen og 1,1 til 1,3 millioner serbiske soldater mistede livet under krigen.

Den franske ambassadør i Serbien, Frédéric Mondolini beklager placeringen af Aleksander Vucic og Hashim Thaci under festlighederne i Paris.

“Jeg ved ikke, hvad der skete, der er sket en fejl. Vi beder præsident Vucic og den serbiske nation om forladelse, siger han. 

Politika betegner hændelsen i Paris som en så stor ydmygelse af serberne, at et monument til minde for franske soldater fra første verdenskrig i Kalemegdan parken i Beograd burde i en periode blive tildækket med sort stof. ota

Share This