Volden i Ukraine stiger

Ivano-Frankivsk

Også i byen Ivano-Frankivsk kæmper demonstranterne mod politiet. Foto: Euromaidan

Ukraine: I Kijev stiger volden og antallet af sammenstød mellem politiet og demonstranterne. Omkring 2000 demonstranter gik natten til i dag til angreb på konferencehuset, det såkaldte Ukrainske hus, hvor politiets styrker har holdt til, siden demonstrationerne begyndte. Demonstranterne har ifølge de ukrainske medier smidt molotov coctails ind i bygningen og ødelagde bygningens vinduer og døre.

Oppositionslederen Vitalij Klitsjko forsøgte at berolige demonstranterne og opfordret dem til at stoppe alt voldeligt fremfærd, men blev ifølge nyhedsserveren Unian, buet ud af de demonstrerende.

Urolighederne har i løbet af de seneste dage bredt sig til flere andre ukrainske byer, hvor aktivisterne forsøger at besætte regionalecentre. Flere steder kommer det til sammenstød mellem demonstranterne og de såkaldte “titusjki”, som ifølge demonstranterne er grupper af kriminalle, hyret af den ukrainske regering til skabe provokationer, hvis formål på sigt er at retfærdiggøre en militæraktion og indførelse af undtagelsestilstand i landet.

Lørdag tilbød den ukrainske president Viktor Janukovitj oppositionen premierminister- samt vice-premierminister posten, men det afviste oppositionen. Oppositionsleder Arsenij Jatsenjuk meddelte, at oppositionen er klar til at føre Ukraine videre, men at det skal ske på oppositionens egne præmisser. ota

Share This