Velkomst til kinesisk præsident i Prag: Kinesiske flag samt Havel og Dalai Lama

De kinesiske flag på vejen fra lufthavn til Prags Slot Foto: Ondrej Kolar

De kinesiske flag på vejen fra lufthavn til Prags Slot Foto: Ondrej Kolar

Tjekkiet: Den kinesiske præsident Xi Jinping får i dag i den tjekkiske hovedstad Prag to slags velkomst. Den officielle med kinesiske flag langs vejen fra Prags lufthavn til byens centrum og bilboards med påskriften ”Velkommen i Tjekkiet” på kinesisk, og den uofficielle, hvor mobile bilboards med billede af Tjekkiets tidligere præsident Vaclav Havel står sammen med Tibets åndelige leder Dalai Lama. ”Det er disse herrer, der er hjemme her”, står der på billedet ( se et billedgalleri her). Det skriver tjekkiske medier.

Den kinesiske præsident ankom til Prag på et tre dages besøg kort efter middag mandag. Forud for besøget blev flere af de opsatte kinesiske flag ødelagt med sort maling og flere tjekkiske rådhuse har varslet at flage med tibetanske flag. Flere steder på vejen fra Prags lufthavn har tjekkiske aktivister byttet kinesiske flag med tibetanske.

Xi Jinping skal ifølge planerne underskrive kinesiske investeringer i Tjekkiet til en værdi 45 milliarder tjekkiske kroner (omkring 13 milliarder kroner) og indgå flere samarbejdsaftaler. ota

Share This