Valg i Slovakiet: Slovakiets regerende parti mister flertal, ultranationalister valgt ind

Borgen i den slovakiske hovedstad Bratislava Foto: Ota Tiefenböck

Borgen i den slovakiske hovedstad Bratislava Foto: Ota Tiefenböck

Slovakiet: Slovakiets regerende parti Smer-SD med premierminister Robert Fico i spidsen får ifølge de første exit polls lørdag nat kun 27,3 procent af stemmerne og mister således sit flertal i det slovakiske parlament. Ni partier ser ud til at komme i parlamentet, heriblandt det ultraradikale parti Folkepartiet vores Slovakiet (LS NS) af Marian Kotleba med 6,8 procent og det nationalistiske parti SNS med otte procent af stemmerne, skriver slovakiske medier.

Det foreløbige resultat er en alvorlig tilbagegang for Smer-SD, som ved det seneste valg i 2012 fik 44,4 procent af stemmerne og betyder, at partiet får 45 mandater i stedet for 83 mandater ved sidste valg.

Det næststørste parti er foreløbigt ganske overraskende det liberale parti Frihed og Solidaritet (SaS) med 13,3 procent af stemmerne.

Valgresultatet vil formentlig gør det svært at danne en regering. Smer-SD kan ikke nøjes med at danne regering med kun et parti men får brug for en koalitionspartner til. De højreorienterede partier ser foreløbigt heller ikke ud til at kunne danne et flertal. ota

Share This