Våbenproducent: MH17 ramt fra ukrainsk territorium

MH17, venstre side af cockpittet. Kilde: Wikimedia Commons.

MH17, venstre side af cockpittet. Kilde: Wikimedia Commons.

 Rusland: Den russiske våbenproducent Almaz Antej siger, at det var en ældre version af en Buk missil, der har ramt det malaysiske MH17 fly sidste år. Det skriver det russiske nyhedsbureau ITAR-TASS.Virksomhedens direktør Jan Novikov understreger over for ITAR-TASS, at han kan ikke kommentere, hvem der har skudt flyet ned, blot konstatere, at at jord til luft missilen blev ikke affyret fra byen Snizne, under separatisternes kontrol, men fra et område ved landsbyen Zarostjenske, kontrolleret af det ukrainske militær.

Almaz Antej har ifølge direktøren igangsat sin egen undersøgelse af nedskydningen og er kommet til det resultat, at det var en ældre Buk-M1 model, der blev brugt ved nedskydningen.

Modellen kan genkendes af den måde den rammer målet og den måde misilens partikler spredes. Han siger ligeledes, at produktionen af denne model blev stoppet i 1999, men at det ukrainske militær bestilte Buk-M1 helt frem til 2005 og havde omkring 1000 stykker af dem.

Den hollandske undersøgelseskomite, som undersøger ulykken har afvist at kommentere den russiske våbenproducents meddelelse, men offentliggør sin version af ulykken til oktober.

298 mennesker døde, da MH17 blev skudt ned på vej fra Holland til den malajsiske hovedstad Kuala Lumpur. ota

Share This