USA udviser 35 russiske diplomater

Det Hvide hus Foto: Wikimedia

Det Hvide hus Foto: Wikimedia

USA/Rusland: “I dag, jeg har beordret en række tiltag som et svar på den russiske regerings aggressive chikane af amerikanske embedsmænd og cyber operationer rettet mod det amerikanske valg, siger den amerikanske præsident Barack Obama i en pressemeddelelse udsendt af Det Hvide Hus.

35 russiske diplomater fra den russiske ambassade i Washington og konsulat i San Francisco har 72 timer til at forlade USA og to russiske objekter i New York og Maryland lukke på grund af mistanke om spionage.

Derudover udvider USA sine sanktioner mod Rusland med ni russiske organisationer og enkelte personer på grund af cyberangreb i forbindelse med det amerikanske præsidentvalg i november. De nye sanktioner er rettet imod den russiske efterretningstjeneste FSB, militære efterretningstjeneste GRU, tre organisationer i forbindelse med FSB, samt fire ledende personer fra GRU.

Talsmand for den russiske præsident Dmitrij Peskov betegner amerikanernes tiltag som ødelæggende for de to landes forhold, mens vicerformand for udenrigspolitisk udvalg i det russiske parlament, Vladimir Dzabarov varsler russisk modsvar.

“I er naturligvis klar over, at vi vil tage tilsvarende skridt og USA`s ambassade og formentlig også konsulater vil bliver reduceret tilsvarende, siger han til ITAR-TASS. ota

Share This