USA fordømmer lukning af krimtatarernes medier

Illustrationsfoto: Euromaidan

Illustrationsfoto: Euromaidan

Rusland/Ukraine/USA: USA fordømmer officielt lukningen af krimtatarernes medier på den russisk-annekterede ukrainske halvø Krim. Det skriver Radio Free Europe.

USA betegner mediernes lukning som endnu et tiltag i rækken af de russiske magthaveres forsøg på at underminere ytringsfrihed på Krim.

Amerikansk talskvinde Marie Harf betegner episoden som en fortsættelse af ”årlang korstog, hvis formål er at gøre den krimtatariske population på Krim, og andre som er imod Rusland okkupation af halvøen, tavse.”

Flere krimtatariske medier, heriblandt den krimtatariske tv-station ATR, krimtatarernes nyhedsbureau QHA samt aviserne Avdet og magasinet Yildiz er per 1. april blevet lukket af de russiske myndigheder på halvøen.

Krimtatarerne udgør omkring 14 procent af befolkningen på Krim, som efter den russiske annektering af halvøen har fået svære levevilkår. Krimtatarernes leder Mustafa Jemilev og formand for det krimtatariske parlament Refat Tjubarov er blevet udvist fra halvøen og har fået indrejseforbud i fem år. ota

Share This