Urolighederne breder sig – LIVE BLOG

Ballade Kharkiv

Foto: Kharkiv Today

Separatisme og uroligheder hvis formål er at destabilisere Ukraine og forlange en folkeafstemning om regionernes tilhørsforhold breder sig til store dele af det østlige Ukraine. I byen Luhansk er der i øjeblikket sammenstød mellem prorussiske separatister og proukrainske kræfter.

http://youtu.be/fOkcsuoH4b0

Også i den sydukrainske by Nikolaev er der her til aften sammenstød mellem prorussiske separatister og proukrainske demonstranter. Separatisterne råber bl.a. “Længe leve Rusland, vi skynder os hjem” og forsøger at bryde ind i byens regeringsbygning.

23:18

 Ruslands Udenrigsministerium har ifølge det ukrainske nyhedsbureau Unian meddelt, at Ukraine overflytter sine interne styrker, herunder landets Nationalgarde, med deltagelse af det ultranationale organisation Den højre sektor til Donetsk. Det russiske Udenrigsministerium oplyser samtidig, at omkring 150 amerikanske eksperter, fra en privat militær organisation Greystone, deltager i aktionen.

23:55

Det ukrainske nyhedsbureau Unian melder om voldsomme sammenstød mellem prorussiske separatister og proukrainske demonstranter i Nikolaev, som foreløbigt har resulteret i flere sårede. Det lykkedes ikke politiet at adskille de to grupper.

00:56
Urolighederne i Nikolaev er under kontrol.
SLUT
Share This