Ungarsk minister: Ingen flygtninge, kun økonomiske migranter

Ungarns udenrigsminister Peter Szijjártó  Foto: Agencia de Noticias Andes

Ungarns udenrigsminister Peter Szijjártó Foto: Agencia de Noticias Andes

Ungarn: I Europa har vi ingen flygtninge, kun økonomiske migranter, og politisk korrekthed hindrer Europa i en effektiv løsning af migrantkrisen, mener den ungarske udenrigsminister Péter Szijjártó i et interview med den tjekkiske avis Hospodarske Noviny.Ifølge Peter Szijjártó søger de migranter, som kommer til Europa ikke sikkerhed, men et ”tysk liv”, men det findes der ingen ret til, mener han.

”I Europa har vi ikke mange flygtninge, fordi når disse mennesker ankommer her via balkanlandene, må de være økonomiske migranter, da deres liv ikke længere er i fare. Disse mennesker, når de akommer til Tyrkiet, behøver ikke at søge sikkerhed et andet sted. Det de søger er et bedre liv, bogstaveligt talt et tysk liv. Retten til sikkerhed er en grundlæggende menneskeret, men der findes ingen ret til have et tysk liv, siger Péter Szijjártó.

Han kritiserer Europa Kommissionen og enkelte vestlige lande for den måde de behandler migrantkrisen på og mener, at man er bange for at kalde problemerne med deres rigtige navne.

Den eneste måde, Europa kan løse migrantkrisen på er at sikre den græske grænse, mener Szijjáró, som understreger, at det skal ske ved hjælp af alle EU lande. ota

Share This