Ungarsk forfatningsændring til umuliggørelse af flygtningekvoter mangler stemmer

Parlamentsbgningen i Budapest Foto: Ota Tiefenböck

Parlamentsbgningen i Budapest Foto: Ota Tiefenböck

Ungarn: Viktor Orbáns forslag til ændring af den ungarske forfatning har tirsdag formiddag ikke kunnet samle det nødvendige totredjedeles flertal i det ungarske parlament. To stemmer manglede til vedtagelsen, skriver ungarske medier.

Viktor Orbán og partiet Fidesz ville gennemføre en ændring af den ungarske forfatning således det kun er ungarske myndigheder, der kan tillade udlændinge at bosætte sig i Ungarn. Fidesz mangler dog et forfatningsmæssigt flertal og er afhængig af stemmer fra det ultranationalistiske parti Jobbik.

Jobbik forlanger til gengæld Fidesz program for rige udlændinge, som kan købe sig til opholdstilladelse i Ungarn og dermed EU skrottet.

“Vi er nødt til at droppe alle former for overflygtning, vi må hverken tillade overflygtning af rige eller fattige migranter til Ungarn. Vi vil hverken have fattige eller rige terrorister, siger formand for Jobbik Gabor Vona.

Ungarn har ifølge ungarske medier foreløbigt solgt omkring 7.000 opholdstilladelser, hovedsageligt til kinesere samt russere og statsborgere fra de arabiske lande.

Det er i øjeblikket uklart hvorfor forfatningsændringen ikke er blevet vedtaget, men formentlig fordi Fidesz og Jobbik ikke har været i stand til at nå til enighed i sagen. ota

Share This