Ungarns parlament vedtager ”Stop Soros” loven

Billboard i Ungarn Foto: Ynodrág

Ungarn: Ungarns parlament vedtog onsdag den, ifølge nogen kontroversielle lov, som har fået tilnavnet ”Stop Soros” og hvis formål ifølge Ungarn er bekæmpelse af illegal migration. Parlamentet vedtog ligeledes en ændring af den ungarske forfatning, hvis formål er ”beskyttelse landets kristne værdier, skriver ungarske medier.

Loven er vedtaget med Ungarns regerende parti Fidesz`stemmer samt oppositionspartiet Jobbiks stemmer. Oppositionen deltog ikke ved afstemningen.

Den nye lov forbyder bl.a. overflytning af fremmede til Ungarn samt bekæmpelse af illegal migration. Det bliver frem over strafbart at hjælpe migranter til et illegalt ophold i Ungarn, herunder at give informationer, juridisk hjælp eller blot give illegale migranter mad. Ligeledes organisationer som hjælper migranter vil kunne straffes og eventuelt forbydes.

”Migranter ankommer ikke til ungarske grænser af sig selv. Nogen hjælper dem at komme dertil, og de får ligeledes juridisk og økonomisk hjælp. Det handler ikke om menneskerettigheder, men er et spørgsmål om national sikkerhed, siger Viktor Orbán. ota

Share This