Ungarns minister betegner Ukraine som ”det mørkeste diktatur”

Transkarpatien Foto: Sven Teschke

Ukraine/Ungarn: Ukraines politik er sænket ned til skræmmende dybder. Det mener udenrigsministeren Péter Szijjártó i reaktion på de seneste begivenheder omkring det ungarske mindretal i Transkarpatien ifølge den ungarske regerings website.

Péter Szijjártó understreger, at transkarpatiske ungarere fortsat kan regne med Ungarns støtte. Ifølge ham er Ukraine ved at udvikle sig til “det mørkeste diktatur”, da landet ifølge ham ønsker at ændre den etniske sammensætning af Berehove (Beregszász). Altså reducere antallet af ungarere ved at overflytte ukrainere til byen.

“Den mest chokerende ting er imidlertid, at ingen af nabostaternes regeringer har fordømt situationen eller har protesteret over, at en meddelelse offentliggjort på Ukraines parlamentets websted taler om udvisning af transkarpatiske ungarere”, siger han.

Petér Szijjártó sagde desuden, at der generelt findes ingen rationel forklaring på de ukrainske beslutninger, der påvirker det transkarpatiske ungarske mindretal, og at Ungarn vil anvende “alle instrumenter i international politik” for at genvinde rettighederne for det lokale ungarske samfund. ota

Share This