Ungarn overbærende over kritik i amerikansk avis: Svært at forstå fra komfortable lænestole på Manhattan

Illustrationsfoto: Haxorjoe

Ungarn: En artikel i den amerikanske avis New York Times (NYT), hvor avisen giver udtryk for, at Ungarn har et ansvar over for migranter og at landet med sin tilgang til migrantkrisen og flygtningekvoter kun forstærker krisen, får en overbærende reaktion fra den ungarske regering, skriver ungarske medier.

Talsmand for den ungarske regering Zoltán Kovacs udtrykker sin glæde over, at NYTs redaktører ved, at det er vigtigt, at Europa skal løse migrantkrisen, men udtrykker samtidig, at avisens redaktører ikke forstår, hvad det hele handler om. Det har dog en forståelse for.

“Det er ikke så nemt at forstå og er uden tvivl en svær problematik at forstå fra de komfortable lænestole i Midtown Manhattan, siger Zoltán Kovacs.

NYT opfordrer i artiklen Europa til humanitære løsninger på krisen, som blandt andet skal være baseret på international lov, europæiske værdier, tolerance, multikulturalisme og giver udtryk for at EU skal åbne sig i forhold til de migranter som når Europas grænser. Men det afviser Zoltán Kovacs.

“Stærke og sikre grænser forstærker ikke migrationskrisen. Det er derimod svage og ikke bevogtede grænser som forstærker krisen, de opfordrer nemlig migranterne til at begynde på en farefuld rejse. Det er netop manglende bevogtning af de ydre grænser, der fører til at hundredetusindvis migranter illegalt krydser EUs grænse. ota

Share This