Ungarn og Bayern i tætte økonomiske forbindelser

Den ungarske hovedstad Budapest Foto: Ota Tiefenböck

Den ungarske hovedstad Budapest Foto: Ota Tiefenböck

Af Søren Riishøj, lektor ved Statskundskab, SDU

Søren Riishøj_2Ungarn/Tyskland: De økonomiske og politiske relationer mellem Ungarn og Bayern udvikler sig yderst positivt, erklærede Ungarns udenrigsminister Péter Szijjartó på det 19. møde i Ungarn-Bayern Intergovernmentale Fælles Komite i Budapest.

En tredjedel af Ungarns samlede handel med Tyskland er med Bayern, 36 pct. af eksporten, og Bayern står for en tredjedel af Tysklands investeringer i Ungarn.

Bilbranchen er nøglesektoren, ikke mindre end 72 pct. af de tyske investeringer går hertil. De helt store investorer er Audi, Siemens og Knorr-Bremse. Minister i Bayern sagde på mødet, at hun ser positivt frem til Viktor Orbáns kommende besøg i Bayern.

Ungarn og Bayern deler et meget langt stykke holdninger i flygtningespørgsmålet og i spørgsmålet om at forstærke EU’s ydre grænser. Ungarn prioriterer i det hele taget “aksen” Ungarn, Slovakiet, Tjekkiet og Bayern meget højt.

Mødet i Budapest fandt i øvrigt sted næsten samtidig med en særlig økonomisk konference mellem de centraleuropæiske lande og Kina. Ungarn prioriterer også det økonomiske samarbejde med Kina højt, har ligefrem lanceret en “åbning mod øst”.

Share This