Ungarn melder om færre flygtninge

Den serbisk-ungarske grænse  Foto: Brian Esbensen

Den serbisk-ungarske grænse Foto: Brian Esbensen

Ungarn: De ungarske foranstaltninger på grænsen mellem Serbien og Kroatien kan nu for alvor aflæses i antallet af flygtninge som søger mod Ungarn, skriver ungarske medier.Sikkerhedsmæssig rådgiver for den ungarske regering, György Bakondi meddeler, at de ungarske myndigheder har mandag registreret 9.380 flygtninge komme illegalt ind i Ungarn, tirsdag 367 og onsdag kun 277. Torsdag formiddag har de ungarske myndigheder foreløbigt registreret 95 personer. 22 personer er angiveligt sigtet for illegal indrejse til Ungarn.

Den ungarske regering betegner samtidig gårsdagens sammenstød med flygtninge og det ungarske politis brug af tåregas og vandkanoner, som ”adekvat reaktion på flygtningenes angreb”.

Den ungarske udenrigsminister Péter Szijjártó mener, at udenlandske medier forsøger at skade Ungarn ved en negativ dækning af flygtningekrisen og problemerne i Ungarn.

Mens der kommer færre flygtninge til Ungarn, melder Kroatien om, at flygtninge strømmen mod landet tager til i styrke. 6.200 flygtninge er ifølge de kroatiske myndigheder ankommet til landet i løbet af lidt mere end 24 timer.ota

Share This