Ungarn fortsætter hård linje i migrantkrisen, udelukker ikke hegn til Rumænien

Grænsehegn på grænsen mellem Serbien og Ungarn   Foto: Brian Esbensen

Grænsehegn på grænsen mellem Serbien og Ungarn Foto: Brian Esbensen

Søren Riishøj_2Ungarn: På sin ugentlige pressekonference erklærede den ungarske regerings talsmand János Lázár, at det frem for alt gælder om at beskytte Europa ”i den krigssituation”, som flygtningestrømmen har skabt.

Flygtningeproblemerne skal løses uden for Europa, i nærområderne. Vigtigt er, at forholdet til Rusland bliver ”fair”, dvs. bedre end i dag.

Med indirekte henvisning til Tyskland erklærede han, at det vil være helt forkert at ”invitere” endnu en million flygtninge og immigranter til Europa. Med den tilstrømning, vi har oplevet, er det umuligt at integrere flygtningene.

Ungarn har kæmpet med roma-problemet i 600 år – og uden at få det løst. Det er ungarere uden for landets grænser, ikke flygtninge fra Mellemøsten og Nordafrika, der skal løse problemerne med arbejdskraft, og her tænker Lázár uden tvivl på de ungarere, der i dag bor i Rumænien og Ukraine.

EU-kvoter for flygtninge afvises fortsat, regeringen har indsamlet ikke mindre end 900.000 underskrifter i protest, og regeringen tror på, at Ungarn og Slovakiet vil kunne vinde sagen ved Domstolen.

Hegnene til Serbien og Kroatien fungerer fint, fortsatte han, og skulle det blive nødvendigt, vil Ungarn også bygge et hegn langs grænsen til Rumænien. Det kan blive nødvendigt, dersom Østrig og Tyskland lukker grænserne.

Bence Rétvári, knyttet til regeringen i velfærdsspørgsmål, har erklæret, at det i forvejen pressede velfærdssystem nærmest vil bryde sammen, dersom hundredetusinder flygtninge skal have lægehjælp og uddannelse. Som Polens Jaroslaw Kaczynski frygter han epidemier!

Efter regeringsskiftet i Polen er Ungarn og Polen rykket tættere sammen, og ikke alene i flygtningespørgsmålet. Der er dem der mener, at de to lande måske kommer hinanden nærmere i politikken over for Rusland. Nationalismen og Bandera-kulten i Ukraine opfattes ikke uden grund som rettet mod Polen, og det har den ny nationalkonservative regering i Warszawa svært ved at leve med.

Kilde: ”Hungary Matters”, polske medier

Share This