Ungarn følger Polen, forbyder import af ukrainske landbrugsprodukter

Foto- Michael Gäbler

Ungarn: Ungarn har lørdag aften forbudt import af landbrugsprodukter fra Ukraine, rapporterer ungarske medier søndag aften. Som i Polen skal det ungarske forbud foreløbigt gælde indtil 30. juni.

Ifølge den ungarske landbrugsminister István Nagy er regeringen fast besluttet på at forsvare de ungarske landmænds interesser og derfor, i mangel af effektive foranstaltninger fra EU, midlertidigt forbyder import af korn og olie afgrøder fra Ukraine. Forbuddet gælder også flere andre landbrugsprodukter. Ifølge ministeren ville en yderligere fortsættelse af importen af ​​ukrainsk korn forårsage så alvorlig skade på det ungarske landbrug, at det var nødvendigt at træffe ekstraordinære foranstaltninger.

På grund af ekstremt lave produktionsomkostninger og mulighed for toldfri handel med EU begyndte det ukrainske landbrug at eksportere korn og oliefrø, store mængder fjerkræ, æg og honning til det europæiske marked, hvilket har en negativ indflydelse på de centraleuropæiske landmænds produktion.
Ifølge Nagy er begrænsningen af ​​importen til Ungarn midlertidig og vil vare indtil den 30. juni, hvilket skal give EU tid nok til at genoverveje toldfri handel med Ukraine. Landmænd forventer rimelige markedsvilkår for europæisk landbrug fra EU, sagde Nagy.

Korn fra Ukraine begyndte efter begyndelsen af ​​den russiske invasion og blokering af Sortehavshavne at blive transporteret over land via Polen og andre lande, oversvømmede disse transitlandes markeder i stedet for at blive eksporteret videre til lande i Afrika og Mellemøsten, som er truet af fødevaremangel. Polske landmænd har siden sidste sommer advaret om, at produktionen fra Ukraine presser prisen ned, og at de dermed ikke er i stand til at konkurrere. ota

Share This