Ungarerne siger nej til flygtningekvoterne, men resultatet af afstemningen er ugyldig

Foto: Kat Dodd

Foto: Kat Dodd

Ungarn: Hele 98,2 af ungarske vælgere afviste ved dagens folkeafstemning obligatoriske flygtningekvoter. Folkeafstemningen bliver dog ugyldig, da stemmedeltagelsen når ikke op på 50 procent, skriver internationale medier med henvisning til Reuters.

Flere af oppositionspartierne betegner resultatet som en sejr, og formand for det ultranationalistiske parti Jobbik, Gabor Vona, opfordrer Viktor Orbán at træde tilbage.

Parlamentets næstformand, Gergely Gulyás fra Ungarns regerende parti Fidesz betegner folkeafstemningens resultat som en “kæmpe sejr”, som den ungarske regering vil lytte til

Det vigtigste ved dagens folkeafstemning er ifølge den ungarske premierminister Viktor Orbán, at flertallet af vælgerne stemmer nej, og ikke hvor mange, der stemmer.

“En gældende folkeafstemning er naturligvis bedre end en ikke gældende afstemning, men konsekvenserne bliver de samme uanset hvad. Vi har lovet at tilpasse lovgivningen til spørgsmålet: at hvem ungarerne vil leve sammen, kan kun det ungarske parlament bestemme. Det vil vi indtegrere det lovgivningen og det vil vi gøre uanset om denne folkeafstemning bliver gyldig eller ikke gyldig. Det er der kun en betingelse for: at der bliver flere “Nej” end “Ja” stemmer, sagde Viktor Orbán tidligere i dag. ota

Share This