Undersøgende journalist gennembanket i Kroatien

Chefredaktør for den kroatiske avis Nacional, Ivo Pukanic blev myrdet i 2008  Foto: GFDL

Chefredaktør for den kroatiske avis Nacional, Ivo Pukanic blev myrdet i 2008 Foto: GFDL

Kroatien: Den kroatiske undersøgende journalist Zeljko Peratovic blev torsdag aften opsøgt og gennembanket at tre ukendte personer. Det skriver de kroatiske medier.Ifølge Peratovic havde voldsmændene talt om, at deres besøg relaterer sig til Peratovics journalistiske arbejde.

Det er ikke første gang, at en kroatisk journalist bliver fysisk overfaldet på grund af sit arbejde. Ifølge præsident for Kroatiens Journalist Association, Sasa Lekovic, blev en anden journalist, Domagoj Mikic, fysisk overfaldet i den kroatiske by Pula, blot to dage før overfaldet på Peratovic.

Den kroatiske Journalists Association håber, at ” i modsætning til mange tidligere angreb på journalister, at gerningsmændene og dem der har bestilt dem,vil blive fundet og straffet denne gang.”

Organisationen hat ligeledes udsendt en officiel meddelelse.

“Sagen er desværre kun en fortsættelse af de hyppige trusler og angreb mod journalister i forbindelse med udførelse af ​​deres arbejde. Den kroatiske Journalists Association opfordrer de kompetente myndigheder og institutioner i videst muligt omfang at beskytte journalister i deres arbejde og anmoder om lovændringer, hvor hvert angreb på journalister eller trusler behandles som en strafbar handling, “står der blandt andet i meddelelsen.

Kroatien er sammen med Rumænien, Bulgarien, Ungarn og Italien blandt de EU lande, hvor pressefrihed ifølge en opgørelse foretaget af den amerikanske organisation Freedom House, betegnes kun som ”delvis fri”. ota

Share This