Ukrainsk storklub straffet for nazisme

Dinamo Kijev stadion Foto: FB

Dinamo Kijev stadion Foto: FB

Den ukrainske storklub Dinamo Kiev er blevet straffet af det ukrainske fodboldforbund efter, at en gruppe af klubbens fans fremviste nazistiske symboler under en ligakamp.

Af Toke Møller Theilade

Den ukrainske storklub Dinamo Kiev må undvære en del af klubbens fans i deres næste ligakamp, da dele af deres hjemmebane vil være lukket for tilskuere. Dette blev besluttet af Kontrol og disciplinærudvalget i Det ukrainske fodboldforbund mandag.

Straffen kommer efter, at en gruppe Dinamo fans fremviste nazistiske symboler under udekampen imod Olimpik Donetsk tilbage i september. Adspurgt om episoden fortalte Dinamos sikkerhedsansvarlige Andrey Madyaovskiy Tribuna, at skylden ikke skulle skydes på Dinamo, men snarere på arrangørerne af kampen, der ikke havde sørget ordentligt for sikkerheden.

Det er ikke første gang, at Dinamo kommer i problemer på grund af deres fans opførsel. Tilbage i november sidste år, blev fire sorte mænd overfaldet under en Champions League kamp i mellem Dinamo og Chelsea i Kiev, og klubben er flere gange blevet straffet for sine racistiske fans’ opførsel.

 

 

Share This