Ukrainsk politiker: Lad os være civiliserede og fejre jul som de fleste andre

Juletræ på Uafhængighedspladsen i Kijev Foto: Ota Tiefenböck

Juletræ på Uafhængighedspladsen i Kijev Foto: Ota Tiefenböck

Ukraine: Sekretær for det ukrainske Rådet for National sikkerhed, Oleksander Turtjinov, opfordrer Rådet af kristne kirker i Ukraine til at ændre datoen for at fejre jul fra den 7. januar til den 25. december og dermed følge den gregorianske kalender frem for den julianske kalender. Det skriver den ukrainske nyhedsserver Reporter.“Måske er tiden kommet til at Ukraine begynder at fejre jul i lighed med størstedelen af de civiliserede lande, siger Oleksander Turtjinov og tilføjer:

“Ikke nogen land lever efter den julianske kalender i dag, den er kun til at bestemme nogle helligdage for ortodokse kirker i især Rusland, Ukraine og Hviderusland. Selv kirkerne bruger den gregorianske kalender i det almindelige liv.”

Den gregorianske kalender blev indført af romersk-katolske lande i 1582 og de fleste katolske europæiske lande fulgte efter i de efterfølgende år, mens de fleste protestantiske lande, herunder Danmark, beholdte den julianske kalender indtil 1700 tallet.

Den ortodokse kirke i Ukraine afviser Turtjinovs forslag som ifølge ærkebiskop Luka fra Zaporozje blot vil splitte det ukrainske samfund.  ota

Share This