Ukrainsk musiker opfordrer til dannelse af ghettoer for ikke-ukrainsk talende

Oleh Skrypka

Oleh Skrypka Foto: Serge Serebro

 

Ukraine: Kan man ikke lære at tale ukrainsk, skyldes det formentlig ens lave IQ og så skal man ikke høre til blandt almindelige ukrainere, men skal leve i en særlig ghetto. Det mener musiker og hovedpersonen bag den ukrainske gruppe Vopli Vidoplyasova, Oleh Skrypka, skriver den ukrainske avis Ukrajinskaja Pravda.

Det er ikke første gang Skrypka foreslår oprettelse af ghettoer for ikke-ukrainsk talende. Skrypka har også tidligere overfor Ukrajinskaja Pravda udtalt sin overbevisning om, at mennesker som ikke er i stand til at lære ukrainsk skal bo i ghettoer, da de er farlige for det ukrainske samfund.

Ukraines indenrigsminister Arsen Avakov fordømmer Skrypkas udtalelser. Talsmand for det russiske udenrigsministerium Maria Zakharova opfordrer på Facebook Ukraine til at opstille særlige bannere på vej fra Boryspil lufthavn til Kijev centrum. De skal ifølge hende bære følgende tekst:

“Velkommen til Eurovision deltagere. Føl jer som i Europa her. Vi bygger ghettor for idioter som ikke taler ukrainsk. Welcome to Ukraine.”

Share This