Ukrainsk forfatter: Massiv udvandring til EU vil skabe basis for Ukraines optagelse i EU

Jurij Andruchovitj  Foto: Forumlitfest

Jurij Andruchovitj Foto: Forumlitfest

Ukraine/EU: Den ukrainske forfatter Jurij Andruchovitj er overbevist om, at den bedste vej til Ukraines optagelse i EU er at skabe problemer for EU. Ukrainerne skal ifølge ham udvandre massivt til EU og på den måde tvinge EU til at optage Ukraine i fælleskabet. Det siger han i et interview på den ukrainske nyhedskanal 112 Ukrajina.

Ukrainerne skal ifølge ham afvente en visumfri ordning med EU og derefter udvandre til EU.

”Så bliver vi et tema, så de ikke kun taler om syriske eller afghanske flygtninge, men også taler om ukrainske illegale og legale arbejdere. Når der bliver ved at være mange af dem, vil de gøre noget ved dette problem, siger Jurij Andruchovitj.

Han argumenterer ligeledes med Portugals medlemskab af EU.

”I 1993 ville Europa Kommisionen beskytte Belgien, Holland og Tyskland imod massivt ankomst af portugisere og besluttede, at det var bedre, at Portugal blev medlem af EU, siger Jurij Andruchovitj.

Europa Kommissionen stillede i april et forslag om visumfri ordning for Ukraine. Forslaget skal vedtages i Europa Parlamentet og vedtages af medlemstaterne, inden det kan træde i kraft. Det forventes, at det sker i løbet af 2016. ota

Share This