Ukrainsk fodboldklub anklager Rusland for økonomisk kaos

Odessa Foto- PavloFriend

Chornomorets Odessas fans Foto- PavloFriend

Ukrainske Chornomorets Odessa er ifølge klubbens generaldirektør tæt på at gå konkurs, og grunden til dette skal findes i Rusland.

Af Toke Møller Theilade

 Ukraine/Rusland: I 2011 optog Chornomorets fra Odessa et lån på 40 millioner dollars i den russiske bank Sberbank for at betale for klubbens nye stadion. Ifølge klubbens generaldirektør Serhiy Kernytskyi fulgte klubben retningslinjerne fra banken indtil midten af 2014, hvor Ukraines økonomiske krise startede og landets valuta mistede en stor del af sin værdi.

Selvom Chornomorets, ifølge Kernytskyi har tænkt sig at tilbagebetale, hvad de har lånt, hev Sberbank klubben i retten for at have misset flere tilbagebetalinger. Banken vandt i første omgang sagen, hvilket fik Kernytskyi til at konkludere, at så længe banken ikke ville omlægge lånet, var klubbens eneste udvej konkurs ifølge Futbolgrad.

Kernytskyi fortalte senere den ukrainske sportsside Tribuna om grunden til klubbens økonomiske problemer.

”Da vi underskrev låneaftalen, som vi opfyldte fuldt ud indtil midten af 2014, kunne vi på ingen måder forudse problemerne med annekteringen af Krim, aggressionerne i Donbass, den anspændte situation i de sydlige regioner, det såkaldte Russiske Forår og begivenhederne i vores by. Vi kunne ikke forudse det.”

Kernytskyi tilføjede derudover:

”Nu, hvor banken vil have alle pengene på en gang… Vi ved ikke, hvor pengene fra den russiske bank ryger hen. Om de vil gå til granater, eller andre våben, som de vil bruge imod os. ”

Chornomorets fremtid er endnu uvis, men på trods af de økonomiske problemer, så forventer Kernytskyi stadig, at klubben, der i øjeblikket er næstsidst i Ukraines bedste række, vil modtage licens til at deltage i næste sæsons Premier League.

Share This