Ukrainsk fiasko i Lyon

Ukraines landstræner Mykhaylo Fomenko. Foto: Илья Хохлов

Ukraines landstræner Mykhaylo Fomenko. Foto: Илья Хохлов

Ukraine tabte onsdag eftermiddag 2-0 til miniputterne Nordirland i EM, og de gul-blå blev dermed det første hold, der definitivt er slået ud af turneringen. 

Af Toke Møller Theilade

Ukraines 2-0 nederlag i Lyon til Nordirland onsdag eftermiddag betød, at den stolte fodboldnation blev det første land til at blive slået ud af dette års EM. Ukraine har nu nul point efter to kampe, og de kan ikke længere nå væk fra gruppens sidsteplads, da de er dårligere indbyrdes end Nordirland, der i øjeblikket ligger på gruppens tredjeplads.

Nederlaget til Nordirland var desværre ikke den eneste dårlige nyhed, der ramte det ukrainske landshold onsdag. Da kampens dommer i anden halvleg stoppede spillet på grund af en voldsom haglbyge, blev en gruppe ukrainske fans med bare overkroppe filmet. På dem kunne flere nazistiske symboler ses, hvilket fik både den anti-racistiske organisation FARE Network, der står for at overvåge racistisk aktivitet ved slutrunden, såvel som den russiske græsrodsorganisation CSKA Fans Against Racism til tasterne på Twitter, hvor de postede screenshots:

Ukraine møder Polen på tirsdag klokken 18 i gruppens sidste kamp.

Share This