Ukraines særprægede hovedstad

 

Uafhængighedspladsen i Kijev Foto: Ota Tiefenböck

Uafhængighedspladsen i Kijev Foto: Ota Tiefenböck

Ukraines hovedstad Kijev er noget særligt og helt sin egen, men skynd dig afsted, hvis du vil nå at opleve det

Af Ota Tiefenböck

otUkraine: Den ukrainske hovedstad Kijev og det øvrige Ukraine kæmper for at frigøre sig fra Ruslands indflydelse og landets tidligere tilhørsforhold til Sovjetunionen. De ukrainske gader, stræder og pladser har fået udskiftet deres navne og alt russisk er blevet bandlyst. Ukraine befinder sig i et sted mellem øst og vest, og det er denne særlige blanding, der gør den ukrainske hovedstad Kijev til noget ganske særligt. Særligt fordi byen udvikler sig på sin egen måde og samtidig bevarer sit særpræg.

Ukraines vaklen mellem øst og vest er på samme tid en af byens største fordele og ulemper. Fordele fordi byen endnu ikke er blevet offer for den europæiske globalisering, ulempe fordi landets limbo mellem øst og vest og problemerne med Rusland hindrer europæiske investeringer, som kunne skabe arbejdspladser og hjælpe landet ud af dets svære økonomiske situation.

Kijev er helt sin egen, og selvom de første moderne indkøbscentre begynder at dukke op i byen, er der fortsat lang tid til

Den ukrainske hovedstad Kijev Foto: Ota Tiefenböck

Den ukrainske hovedstad Kijev Foto: Ota Tiefenböck

at man oplever Hennes og Mauritz butikker på et hvert gadehjørne.

Kijev er samtidig en gammel kulturby, som bugner med seværdigheder, som man kan nyde i en forholdsvis afslappet stemning, da antallet af turister i byen fortsat er ganske lavt. Og Kijev har ligeledes meget at byde på på grund af landets nyere historie. Orange Revolutionen og Maidan Revolutionen kan mærkes fortsat i byen, ikke kun på Uafhængighedspladsen, men over hele byen. Samme den mere triste del af landets sovjetiske historie, eksempelvis i det meget stemningsfyldte Tjernobyl Museum. Kijev er også kendt for sit rige kulturliv. Intet besøg i Kijev uden et besøg i Ukraines Nationale Opera, kendt for sine kvalitetsforestillinger eller det hyggelige Mikhail Bulgakov Museum.

Kijev er ganske enkelt fantastisk, og blandingen af landets uafklarede udenrigspolitiske orientering og byens historiske storhed og kommunistiske fortid gør den til en oplevelse uden sammenligning. ota

Vil du med Mr. East til Kijev? Tjek Mr. East Rejser for et godt tilbud. Vi udbyder en rejse til Kijev i september og vil den kommende tid også udbyde en Ukraine-rejse, hvor skal besøge byerne Kijev, Odessa og Lviv.

Share This