Ukraine skaber uenighed i Serbien

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Arkivbillede. En prorussisk demonstrant i Beograd Foto: Ota Tiefenböck

Serbien: Serbien vil gerne være medlem af EU og samtidig have et tæt samarbejde med Rusland og tiltrække russiske investeringer. Det er et problem i den nuværende anspændte situation omkring Ukraine og efter den russiske annektering af Krim. I sidste uge sagde Serbiens kommende premierminister Aleksandar Vucic, at Serbien ikke vil tage stilling til landets officielle holdning omkring begivenhederne i Ukraine, før Serbien har en ny regering, men allerede i går, kom der nye udmeldinger fra Beograd.

Den serbiske præsident Tomislav Nikolic mødtes torsdag med den russiske ambassadør i Serbien og gav udtryk for, at Serbien agter at forholde sig neutral i konflikten.

“Vores hjertelige venskab med Den Russiske Føderation og min personlige respekt for præsident Putin er ikke til diskussion sagde han blandt andet ifølge den serbiske nyhedssite B92.

Heller ikke de serbiske medlemmer af Europarådet er helt enige om Serbiens forhold til Rusland. Ved onsdagens afstemning om at suspendere Ruslands stemmeret i rådet, stemte to serbiske medlemmer i mod, tre serbiske medlemmer for, mens en afstå fra at stemme. ota

Share This