Ukraine og NATO enige om aktionsplan for Ukraines optagelse

NATOs generalsekretær, Jens Stoltenberg. Foto: NATO

Ukraine: Ukraine og Nato vil arbejde på at iværksætte en aktionsplan for Ukraines optagelse i NATO. Det er resultatet af et møde mellem NATO´s generalsekretær Jens Stoltenberg og Ukraines præsident Petro Porosjenko i Kijev mandag, skriver ukrainske og internationale medier.

Petro Porosjenko udtrykker over for ukrainske medier, at Ukraine foreløbigt ikke opfylder kriterierne for optagelse i alliancen, men er overbevist om at landet vil være i stand til at ansøge om medlemskabet af NATO i løbet af tre år, altså i 2020.

”Ukraine har ganske klart givet udtryk for sin politiske fremtid, det er nødvendigt at vi nu begynder at diskutere indarbejdelse af aktionsplanen. Vores program er klart inden 2020, vi ved, hvad vi skal, siger han ifølge 112.ua.

Det er dog tvivlsomt, hvorvidt Ukraines medlemskab af NATO er realistisk, skriver Reuters. Især på grund af den igangværende konflikt i Østukraine og Rusland anneksion af Krim, konflikter som skal være løst inden Ukraines eventuelle optagelse i NATO.

Ukraines eventuelle NATO medlemskab finder heller ikke genklang i Rusland, som ser NATO udvidelser mod Ruslands grænse og dermed som en trussel. ota

Share This