Ukraine klar til forhandling med separatisterne

Mariupol

Ukraine: Den ukrainske regering erklærer sig nu klar til at indgå forhandlinger med de prorussiske separatister i Østukraine. Forhandlingerne kan formentlig allerede begynde i morgen, skriver det ukrainske nyhedsbureau Unian.

Det er OSCE, der skal stå for forhandlingerne, som har opbakning både i Rusland og Vesten. Den tyske udenrigsminister, Frank Walter Steinmeier er i dag i Kijev for at få de sidste aftaler på plads med den ukrainske premierminister, Arsenij Jatsenjuk.

Forhandlingerne skal ifølge de ukrainske medier foregå i Ukraine og under ledelse af den ukrainske regering. Ifølge Steinmeier vil forhandlinger kunne foregå i flere ukrainske byer samtidigt. OSCE nævner som hovedpunkterne blandt andet afvæbning af bevæbnede grupper, amnesti, decentralisering af magten i Ukraine samt et retfærdigt præsidentvalg den 25. maj.

Ligeledes landets tidligere premierminister Julia Timosjenko er kommet med forslag om at indrage separatistlederne ind i forhandlinger og har fordømt regeringens tidligere manglende vilje til at anerkende separatisterne som en forhandlingspart. ota

Share This