Ukraine indleder kriminalsag mod Saakasjvili

Mikheil Saakasjvili Foto: Uffe Gradel

Ukraine: Det ukrainske politi har indledt en kriminalsag mod Georgiens tidligere præsident og tidligere guvernør Mikheil Saakasjvili for ulovlig grænseoverskridelse. Det meddeler politiet på sit website.

Mikheil Saakasjvili risikerer ifølge ukrainske medier op til fem års fængsel. Saakasjvili, som i juli fik frataget sit ukrainske statsborgerskab af landets præsident Petro Porosjenko, ankom til Ukraine denne søndag og opholder sig i den vestukrainske by Lviv, hvor han blandt andet blev modtaget af byens borgmester Andrij Sadovij.

Ukraines ministerpræsident Volodymyr Hrojsman betegnede mandag Saakasjvilis ankomst til Ukraine som et angreb mod den ukrainske stat. Saakasjvilis grænseoverskridelse er ligeledes blevet kritiseret af landets præsident Petro Porosjenko samt indenrigsminister Arsen Avakov. Alt tyder dog på, at ukrainske myndigheder træder varsomt frem og har foreløbigt ikke forsøgt at anholde Saakasjvili.

Mikheil Saakasjvili bliver i Lviv angiveligt beskyttet af tidligere medlemmer af batjonen Donbas, som har kæmpet i Østukraine, og har angiveligt planer om at rejse rundt i Ukraine for at indsamle befolkningens krav over for den ukrainske ledelse. ota

Share This