Ukraine forventer at blive medlem af EU i løbet af to år

Ukraines udenrigsministerium i Kijev Foto- JøMa

Ukraine: “Vi forventer at gennemføre forhandlinger om tiltrædelse af EU i mindre end to år. Og så bliver Ukraine fuldgyldigt medlem af EU. Mængden af ​​arbejde er kolossal,” sagde den ukrainske premierminister Denys Shmyhal fredag mens han informerede om topmødet mellem EU og Ukraine, som skal afholdes i Ukraine i begyndelsen af ​​februar, skriver Unian.

“Samtidig ser vi, at vores europæiske partnere er fast besluttede på at samarbejde produktivt om spørgsmålet om integration. Et klart bevis på det vil være besøget af Europa-Kommissionens chef, Ursula von der Leyen, i de kommende uger, hvilket ikke kun vil være et vigtigt signal om yderligere støtte til Ukraine i krigen, men også vise, at EU er åben over for processen med at forhandle om Ukraines tiltrædelse,” sagde Ukraines premierminister.

Ukraines tidligere ambassadør i Tjekkiet og nuværende viceundenrigsminister, Jevhen Perebyjnis, kom med en lignende udtalelse om Ukraines medlemskab. “Jeg er overbevist om, at Ukraine om et par år vil være medlem af EU,” sagde han i et interview i tjekkisk tv. På spørgsmålet om, hvorvidt det efter hans mening allerede bliver i 2025, svarede han: ”Det er fuldstændig realistisk. Hvad angår NATO, kan det teoretisk set være endnu tidligere, fordi Ukraine er teknisk klar til at slutte sig til alliancen,” tilføjede han.

Tiltrædelsesforhandlingerne er dog ikke engang startet endnu. Normalt tager tiltrædelsesprocessen mange år, også i lande, som er langt mere udviklede end Ukraine. ota

Share This