Ukraine fortsætter antiterroraktioner i Østukraine

 

 

http://www.dreamstime.com/stock-photography-military-parade-sevastopol-ukraine-may-honour-victory-day-crimea-may-image31083482

Ukrainsk militær Foto: Dreamsline

Ukraine: Den ukrainske præsident Oleksander Turtjinov har givet ordre til at genoptage antiterroraktionerne i det østlige Ukraine. Formålet ved aktionen er ifølge præsidenten at beskytte ukrainske borgere fra terrorisme. Det oplyser det ukrainske nyhedsbureau Unian, som citerer det ukrainske parlaments pressetjeneste.

Turtjinov oplyser, at der i nærheden af den besatte by Slavjansk er blevet fundet to døde mennesker, hvis kroppe bærer tegn af alvorlig tortur. Den ene af dem er blevet identificeret som lokal repræsentant af Fædrelandspartiet i byen Horlivka, Volodymyr Rybak. Det er på nuværende tidspunkt uklart, hvem der bærer ansvaret for deres død. Det var også ved byen Slavjansk, at ukendte angribere i dag skød efter og ramte et mindre militærfly, hvis besætning dog kunne lande uden problemer.

I byen Krematorsk har separatisterne taget lokal politileder Vitalij Kolupaj som gidsel og har betinget hans frigivelse med fri adgang til politiets våbenlager.

 

Oleksander Turtjinov opfordrer de ukrainske enheder til at tage “alvorlige skridt” til beskyttelsen og befrielsen af befolkningen i området. ota

Share This