Ukraine forbyder landets kommunistpartier

Lenin statue i det centrale Kharkiv står ikke længere på sin plads på byens hovedplads Foto: Ota Tiefenböck

Lenin statue i det centrale Kharkiv står ikke længere på sin plads på byens hovedplads Foto: Ota Tiefenböck

Ukraine: De ukrainske kommunistpartier må ikke længere deltage i det politiske liv i Ukraine. Det ukrainske justitsministerium har fredag forbudt landets kommunistpartier at deltage i kommende valg, skriver ukrainske medier.Det ukrainske forbud vedrører landets tre kommunistpartier, som i realiteten ophører med at figurere i det politiske liv i Ukraine.

”Denne politiske magt og andre lignende politiske partier må ikke længere være subjekter i en valgprocess og må hverken deltage i kommende parlamentsvalg eller lokalvalg, siger formand for Det Ukrainske Sikkerhedsråd, Oleksandr Turtjinov, som betegner beslutningen for at være en historisk retfærdighed.

Ukraines justitsminister Pavel Petrenko betegner de ukrainske kommunister at være i strid med den ukrainske lovgivning, da partierne med sin virke, navn, symboler og program lovpriser den kommunistiske og national-socialistiske totalitære regime.

Den nye lov er efter nedrivning af Lenin statuer over hele landet og navneændring af gader og byer med kommunistiske navne, det seneste ukrainske tiltag i landets opgør med den kommunistiske fortid. ota

Share This