Udenlandske medier: Tjekkiet opfører sig som Nazi-Tyskland

Tog

Tjekkiet: Tjekkiet er kommet i et seriøs stormvejr efter, at de tjekkiske grænsevagter natten til tirsdag afmærkede et hold flygtninge med tal skrevet på armen med en tuschpen. Det skriver det tjekkiske avis Blesk.Flygtninge, som var på vej fra Ungarn til Tyskland eller Østrig, blev hevet ud af toget og underlagt politiets kontrol, hvorefter de blev delt i rækker afmærket med tal på deres arme.

De tjekkiske grænsevagters behandling af flygtningerne har øjeblikkeligt vakt en stærk kritik i udenlandske medier, som sammenligner tjekkernes metoder med metoderne brugt af nazisterne under Anden Verdenskrig.

De mange flygtninge, 115 mænd, 38 kvinder og 61 børn, fra Syrien, Pakistan, Afghanistan, Bangladesh og Irak, ankom ifølge Tjekkiets politi til grænsebyen Breclav og havde ifølge politiet ikke de nødvendige dokumenter til at blive lukket ind i Tjekkiet. Afmærkningen var ifølge det tjekkiske politi nødvendigt for at holde børnene sammen med deres voksne.

“Vores mål var at forhindre at børnene blev væk fra de voksne, siger politiets talsmand Lucie Novakova til Blesk.

Tjekkiets premierminister Bohuslav Sobotka, mener at politiet har handlet i overensstemmelse med den tjekkisk lovgivning.

“Tjekkiets love siger, at det ikke er muligt at rejse ind i Tjekkiet illegalt og uden et gyldigt rejsedokument. Såfremt det alligevel ske, vil politiet tilbageholde personen og i overensstemmelse med loven undersøge personens identitet, siger Bohumil Sobotka. ota

Share This