Tysklands udenrigsminister orker ikke Merkel

Sigmar Gabriel Foto: Michael Thaidigsmann / Wikimedia Commons

Den tyske udenrigsminister ønsker en ende på den store koalition mellem CDU/CSU og SPD. Han er træt af Merkel

Af Michael Skovgaard

Tyskland: Den tyske udenrigsminister og vicekansler Sigmar Gabriel kan ikke se en ny fremtid for den nuværende regeringskoalition. Den tidligere socialdemokratiske kanslerkandidat kritiserer især højrefløjen i Merkels parti.

Den nationalkonservative fløj i CDU anført af Jens Spahn vil øge forsvarsbudgettet til 2 procent af BNP og skære i de sociale ydelser, sagde Gabriel til magasinet Stern, og det er ikke foreneligt med SPD’s linje. Derfor er tiden inde til en endegyldig skilsmisse mellem SPD og CDU. Det skriver AFP.

Vicekansleren kritiserede også CDU’s Europa-politik. ”Europa er Tysklands fremtid med alle de ændringer, som nu en gang er nødvendige”, sagde Gabriel og tilføjede ”at den nationalkonservative fløj i CDU og CSU ikke ønsker denne ændring. Unionen vil blot videreføre rollen med Tyskland som Europas absolutte leder og formynder”.

”Merkel har været en god kansler, så længe SPD har kunnet holde styr på hende, men i længden er det for anstrengende for SPD”, lyder fra Gabriel.

Udmeldingen kommer i kølvandet på den hidtil dårligste meningsmåling for SPD, som ifølge seneste måling fra Forsa nu er nede på 22 procent.

Share This