Ad

Tyske venstreekstremister opfordrer til plyndringer og ødelæggelse af energiforsyningen under Corona-krisen.

Illustrationsfoto- skinnylawyer

Af Michael Skovgaard

Tyskland: De tyske myndigheder overvåger portalen „Indymnedia.org“, som tirsdag opfordrede til plyndinger og andre anslag mod den tyske infrastruktur her i disse krisetider. Det skriver Berliner-avisen Der Tagesspiegel.

Portalen „Indymedia.org“ har flere gange været forsøgt lukket ned af „Verfassungsschutz“ som svarer til det danske PET.

Ifølge et indlæg på portalen opfordrer man til – hvis situationen tilspidses – at yde et revolutionært bidrag i form af protester, uro og plyndringer – og også ødelæggelse af produktionskredsløb og energiforsyning.

Den venstreekstremistiske scene i Berlin har tidligere stået bag sabotage mod S-tog og baneanlæg, og de tyske myndigheder frygter, at den yderste venstrefløj vil udnytte Corona-krisen og det pres, myndighederne er under, til at iværksætte nye anslag.

Indymedia betragtes som et centralt organ for den yderste venstrefløj i Tyskland. Det spillede en central rolle under urolighederne i Hamburg i forbindelse med G20-topmødet.

Trods et officielt forbud mod Indymedia – i lighed med flere højreekstremistiske platforme – popper den op med jævne mellemrum som aktivt kommunikationsorgan for bl.a. De autonome, Antifa‘er og andre grupperinger på den yderste venstrefløj.

Tagged with